Fiskgryta á la Murto med ostgratinerad broccoli
Fiskgryta á la Murto 4-6 port
2 pkt Alaska pollock, 800g
15 krabb sticks
1 röd paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
150 g färska championer eller 1 burk
2 fiskbuljongtärningar
2 dl turkisk yoghurt
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
Dragon
Dillkrydda
Citronpeppar
Svartpeppar
Salt
Gör så här:
Hacka paprikan fint, skiva purjolöken i ringar, skär championer & lök i lagom stora bitar.
Fräs upp grönsakerna ihop med pressad vitlök.
När grönsakerna är lagom mjuka, smular man i 2 buljongtärningar, häller på grädden,
creme fraichen & turkisk yoghurten.
Krydda med kryddorna & låt puttra upp & smaka av.
Skär fisken i lagom stora bitar & lägg i den & krabb sticken, låt puttra ytterligare 10 min.
Man kan ha i bara 4 dl grädde om man inte har de andra hemma.
Ostgratinerad broccoli
700 g broccoli
140 g ädelost
salt
peppar
Gör så här:
Koka broccolin tills den blir mjuk.
Lägg broccolin i ugnsäkerform & salta, peppra.
Riv över ädelosten.
In i ugnen på 250 grader i ca 10 min eller tills osten fått fin fär.
Man kan lägga i tomater med om man inte bara vill ha broccoli.


Kommentarer
Trackback